3/2/18 – Ν. Ιωνία: ΟΧΙ στους ναζί και στον εθνικισμό

«Η Ιωνία ξέρει από προσφυγιά, εξώ οι ναζί από τη γειτονιά», ήταν το κεντρικό σύνθημα στην κινητοποίηση που οργανώθηκε σήμερα Σάββατο 3/2 στην Ν. Ιωνία σαν απάντηση στις ναζιστικές προκλήσεις των τελευταίων εβδομάδων (περισσότερες φωτό εδώ). Ομάδα ναζιστών τις ξαμολύθηκε βρωμίζοντας την γειτονιά με σβάστικες και συνθήματα. Αποκορύφωμα ήταν η βεβήλωση με σβάστικες του μνημείου των εκτελεσθέντων του Μπλόκου της Καλογρέζας.

Η πορεία, που καλέστηκε από φορείς και συλλογικότητες της Ν. Ιωνίας όπως ΚΕΕΡΦΑ, το Σωματείου του νοσ.Αγ.Όλγα, η Εργατική Λέσχη “Υδραγωγείο”, η δημοτική κίνηση "Εκτός Σχεδίου", η κίνηση “Ποδονίφτης” κ.α., ξεκίνησε από το σταθμό του ΗΣΑΠ της Ν. Ιωνίας και αφού πέρασε μέσα από τη γειτονιά έφτασε μέχρι το μνημείο. Σε όλη την πορεία ακούγονταν αντιφασιστικά και αντιεθνικιστικά συνθήματα καταγγέλοντας ταυτόχρονα και το αυριανό εθνικιστικό συλλαλητήριο που έχει καλεστεί από ακροδεξιούς, παπάδες, παραστρατιωτικούς και φασίστες στο κέντρο της Αθήνας.

«Τούρκοι, Αλβανοί και Μακεδόνες, μας ενώνουν όλους ταξικοί αγώνες», «Σε Ελλάδα, Τουρκία, Μακεδονία ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία» και «Εργατικοί Αγώνες, Διεθνισμός, έτσι νικιέται ο φασισμός» ήταν κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν σε όλη την διάρκεια της πορείας. Στο τέλος αλλά και κατά την διάρκεια της πορείας σβήστηκαν ναζιστικά και φασιστικά συνθήματα που βρώμιζαν την γειτονιά και αντικαταστάθηκαν με την αναγκαία αντιφασιστική πινελιά στέλνοντας το μήνυμα πως οι ναζίδες και ο εθνικισμός δεν έχει θέση στη γειτονιά μας. «Ούτε στην Ιωνία, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Φωτό/ρεπορτάζ: Εργατική Aλληλεγγύη/Κυριάκος Μπάνος