30/11/17 - Κινητοποίηση ενάντια στη συγχώνευση των ΤΕΙ

Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση σπουδαστικών συλλόγων των ΤΕΙ στο Υπουργείο Παιδείας. Μετά από γύρο συνελεύσεων και με τις ΣΓΤΚΣ και ΣΕΥΠ να είναι σε κατάληψη, εκατοντάδες σπουδαστές και σπουδάστριες διαδήλωσαν σήμερα, την ώρα που γινόταν επιτροπή του Υπουργείου για να καθοριστεί ο τρόπος λειτουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΔΑ). Για την ενωτική κινητοποίηση έκλεισαν σήμερα και η ΣΔΟ και η ΣΤΕΤΡΟΔ.

Με αιτήματα την αύξηση της χρηματοδότησης στην Παιδεία και το σταμάτημα της συγχώνευσης που υποκριτικά ονομάζεται «αναβάθμιση» και υλοποιείται με το ΠΔΑ, οι σπουδαστές απαιτούν και την μόνιμη πρόσληψη των καθηγητών που χρειάζεται να στελεχώσουν τις σχολές, εξαιτίας της έλλειψης των οποίων έχουν χαθεί μαθήματα για βδομάδες.

«Φοιτητές εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά» ήταν το κυρίαρχο σύνθημα που υπενθυμίζει το πώς θα νικήσει ο αγώνας αυτός που είναι κοινός για σπουδαστές και καθηγητές. Μέσα στο Υπουργείο μπήκε αντιπροσωπεία των σπουδαστών για να μεταφέρει τα αιτήματα. Το φοιτητικό κίνημα συνεχίζει καλώντας σε νέες συνελεύσεις με κατεύθυνση την κλιμάκωση των αγώνων.

Φωτό: Εργατική Αλληλεγγύη/Αφροδίτη Φράγκου