29/11/17 Απεργία συμβασιούχων στην Υγεία

Δεκάδες συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, που πραγματοποίησαν συμβασιούχοι και μόνιμοι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε ως πρωτοβουλία του Συντονιστικού των Νοσοκομείων αλλά με στάσεις εργασίας συμμετείχαν και οι ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν εκπρόσωποι των συμβασιούχων του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και της ΥΠΕ, οι πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων του Αγ.Σάββα, του Αττικού, του ΚΑΤ και της ΠΟΕΔΗΝ, κι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, της ΟΕΝΓΕ και του φοιτητικού συλλόγου ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας που βρίσκεται σε κατάληψη.

'Οπως κατήγγειλε απεργός παρά τις αντίθετες υποσχέσεις του υπουργείου, σήμερα ανακοινώθηκαν οι πρώτες 39 απολύσεις σε συμβασιούχους εργαζόμενους στην Υγεία.

Οι απεργοί ξεπέρασαν το εμπόδιο των ΜΑΤ και μπήκαν στο Υπουργείο, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την ηγεσία του. 

Νέα μαζική συνέλευση πραγματοποίησε το Συντονστικό το ίδιο απόγευμα στο ΕΚΑ για να οργανωθούν τα επόμενα βήματα του αγώνα.

Διαβάστε περισσότερα στην Εργατική Αλληλεγγύη που κυκλοφορεί: 

Δείτε περισσότερες φωτό εδώ