29/11/17 - Κινητοποίηση Συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας

Κινητοποίηση-διαμαρτυρία για την τεράστια περικοπή των επικουρικών συντάξεών τους πάνω από 80% πραγματοποίησαν έξω από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Σταδίου οι συνταξιούχοι της Εθνικής τράπεζας την Τετάρτη 29/11. (δείτε φωτό εδώ)

Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι της Εθνικής περικύκλωσαν την συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου τους που συνεδρίαζε λίγο πριν την συνάντηση που είχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Φριαγκαδάκη. Ο Φραγκιαδάκης για άλλη μια φορά επανέλαβε πως οι διοίκηση της τράπεζας δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην απόφασή της να σταματήσει μονομερώς την χρηματοδότηση του ΛΕΠΕΤΕ χωρίς καμιά συνενόηση με τους συλλόγους των συνταξιούχων. Εξάλλου, όπως δήλωσε καρφώνοντας έτσι τον υφυπουργό εργασίας Πετρόπουλο, οι περικοπές στις συντάξεις και η διάλυση του ΛΕΠΕΤΕ είναι κομμάτι των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει υπογράψει η κυβέρνηση.

Η κινητοποίηση των συνταξιούχων της Εθνικής την Τετάρτη 29/11 συμπλήρωσε το παζλ των κινητοποιήσεων της ημέρας, αφού την ίδια μέρα είχαμε την απεργία και την πορεία των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ αλλά και τη μεγάλη κινητοποίηση των νοσοκομείων που περικύκλωσε το υπουργείο Υγείας για ώρες. Η οργή μεταξύ των συνταξιούχων της Εθνικής για την τεράστια επίθεση που δέχονται οι συντάξεις τους έχει συμάνει συναγερμό και τις επόμενες μέρες προβλέπονται οργισμένες εξελίξεις αφού πολλοί είναι αυτοί πλέον μου μιλάνε για μεγάλες κινητοποιήσεις και για την ανάγκη συγκλισης της Γενικής συνέλευσης.