29/11/17 Απεργία συμβασιούχων ΥΠΠΟ

Απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού το πρωί της Τετάρτης 29/11. Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ διεκδικούν μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη των κενών και αποπληρωμή των δεδουλευμένων των παρατασιούχων καθαριστών, οι οποίοι στην πλειονότητά τους παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούνη, με τις συμβάσεις τους να λήγουν στις 31 Δεκέμβρη. 

Η απεργία αφορούσε και τα εργασιακά δικαιώματα των συμβασιούχων καθώς όπως καταγγέλουν "οι διακρίσεις που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς λόγω της σχέσης εργασίας είναι αμέτρητες: διαφορές στις αμοιβές και την έγκαιρη καταβολή του μισθού, στη χορήγηση κανονικών αδειών, στη μη χορήγηση αδειών μητρότητας και ασθενείας μέχρι και στο δικαίωμα λόγου". 

Ταυτόχρονα καταγγέλουν το "νέο αντισυνδικαλιστικό έκτρωμα που ετοιμάζουν κυβέρνηση, κεφάλαιο και δανειστές... Ειδικά για σωματεία πανελλαδικού χαρακτήρα όπως το δικό μας θα σημάνει τον πλήρη αφοπλισμό της δράσης μας. Είναι φανερό ότι ενοχλούμε. Θα συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούμε".

Δείτε περισσότερες φωτό εδώ