20/7/17-Κάτω τα χέρια από την πολυκατοικία στην Μπουμπουλίνας 36

16 Ανήλικα παιδιά και 20 ενήλικες πετιώντοι στο δρόμο από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου της Αθήνας, όπως εξήγησαν στη Συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν έξω από την κοινωνική πολυκατοικία του Δήμου Αθήνας στην Μπουμπουλίνας 36 οι κάτοικοί της που πετιούνται στο δρόμο.

«Ολοι όσοι μένουμε στην κοινωνική πολυκατοικία της οδού Μπουμπουλίνας 36 θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας και όχι να βρεθούμε να κοιμόμαστε στους δρόμους και στα παγκάκια», αναφέρουν στο γραπτό μήνυμά τους. Οι εικοσιοκτώ κάτοικοι της κοινωνικής πολυκατοικίας της οδού Μπουμπουλίνας 36, μεταξύ αυτών 16 ανήλικα παιδιά. αντιμετωπίζουν την αναγκαστική έξωση, με διακοπή ρεύματος και νερού από την Παρασκευή 21 Ιούλη καθώς ο Δήμος της Αθήνας δεν ανανεώνει την σύμβαση με το Ίδρυμα Χατζηκώστα στο οποίο ανήκει το οίκημα. 

 
"H Aνταρσία στις γειτονιές της Αθήνας καλεί το Δήμο της Αθήνας και το Ιδρυμα Χατζηκώστα να αναστείλουν την άκαρδη απόφαση τους να στείλουν στο δρόμο δέκα οικογένειες και τριάντα ανθρώπους, ανάμεσα τους πολλά παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες", ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. "Να μην γίνουμε άστεγοι ξανά", έγραφαν στο πανό τους οι κάτοικοι της πολυκατοικίας στην Μπουμπουλίνας 36 που αργότερα βρέθηκαν και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν στον Δήμαρχο Καμίνη για την απάνθρωπη αυτή απόφαση. Δείτε φωτό εδώ
 
Φωτο/ρεπορτάζ: Κυριάκος Μπάνος/ Εργατική Αλληλεγγύη www.ergatiki.gr www.sekonline.gr