14/7/7 - Λευτεριά στην Ηριάννα

Πάνω από 3.000 κόσμος συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα για να δείξει την αλληλεγγύη του στην Ηριάννα Β.Λ. και να στείλει το μήνυμα πως την Δευτέρα 17/7 που εκδικάζεται η αίτηση αποφυλάκισής της δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια από το να αφεθεί ελεύθερη. Σημαντικό το ραντεβού συμπαράστασης στην Ηριάννα την Δευτέρα 17/7 στις 9πμ έξω από το Εφετείο Αθήνας (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως).

Στη συγκέντρωση της πλατείας διαβάστηκαν κείμενα της Πρωτοβουλίας για την απελευθέρωση της Ηριάννας, ενώ λίγο αργότερα οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι ανέβηκαν στο πάνω μέρος του Συντάγματος και έκλεισαν την λεωφόρο Αμαλίας φωνάζοντας συνθήματα. Δείτε φωτό εδώ.

Σημαντικό σημείο της συγκέντρωσης ήταν ότι βρέθηκαν μαζί όλα τα κομμάτια της αριστεράς της αυτονομίας και του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και χιλιάδες ανένταχτος κόσμος, νέες και νέοι εργαζόμενες και εργαζόμενοι που έδωσαν ένα εντυπωσιακό παρόν στην μεγάλη κινητοποίηση. Παρόντες με πανό, σημαίες, προκηρύξεις, εφημερίδες και υλικό ήταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΣΕΚ, η ΛΑΕ, το ΚΚΕ μ-λ, το ΕΕΚ, και η ΟΚΔΕ, ενώ με τρικάκια και αφίσες και κείμενα συμμετείχαν δεκάδες συλλογικότητες, συνελεύσεις και στέκια του αναρχικού χώρου.

“Το κράτος δείχνει τα δόντια του. Κρατάει χωρίς στοιχεία την Ηριάννα προσπαθώντας να τρομοκρατήσει το κίνημα. Την ίδια ώρα αφήνει τους νεοναζί δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν να κυκλοφορούν ελεύθεροι”, ανέφερε μιλώντας στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Δημοτικός Σύμβουλος με την Ανταρσία στην Αθήνα και κεντρικός συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου που βρέθηκε στην συγκέντρωση. Επόμενο ραντεβού τη Δευτέρα 17/7 έξω από το Εφετείο (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) στις 9πμ στην εκδίκαση της υπόθεσης αποφυλάκισης της Ηριάννας Β.Λ.

Φωτό/ρεπορτάζ: Κυριάκος Μπάνος/ Εργατική Αλληλεγγύη