29/6/17 Απεργία ΠΟΕ ΟΤΑ - στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ

Χιλιάδες απεργοί από δήμους όλης της χώρας διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Με στάση εργασίας συμμετείχε και η ΑΔΕΔΥ, δίνοντας της δυνατότητα στους εργαζόμενους του δημοσίου να κατέβουν κι αυτοί στο δρόμο, στο πλευρό των συναδέλφων τους από τους ΟΤΑ. Δείτε φωτό εδώ

Ήταν η τρίτη μεγάλη απεργιακή διαδήλωση μέσα σε δυο βδομάδες, μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της προηγούμενης Πέμπτης 22/6 και την επίσης μαζική διαδήλωση της Δευτέρας 26/6. Οι απεργοί συνεχίζουν για δεύτερη βδομάδα τις καταλήψεις σε δημοτικά αμαξοστάσια έχοντας στριμώξει την κυβέρνηση που αναγκάστηκε να ψηφίσει τροπολογία για παράταση των συμβάσεων και περισσότερες από 2.500 προσλήψεις. Ωστόσο οι απεργοί δηλώνουν ότι δεν ικανοποιούνται από την τροπολογία καθώς οι συμβασιούχοι που απειλούνται με απόλυση ξεπερνούν τους 10.000. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ σε νέα συνεδρίασή της το μεσημέρι, θα αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

"Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα μέχρι να κερδίσουμε όλες τις θέσεις μόνιμης εργασίας. Κανένα βήμα πίσω!" τονίζουν οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες των δήμων που συσπειρώνονται στο δίκτυο "Η Σκουπιδιάρα": "Η απάντηση μετά της 29 Ιουνίου πρέπει να ειναι η συνέχεια και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με άπλωμα των καταλήψεων σε όλους τους χώρους και με επαναλαμβανόμενες απεργίες. Ενωμένοι όλοι μαζί μόνιμοι και συμβασιούχοι, αν απολυθούν τα αδέλφια μας, η δουλειά ξέρουμε ότι δεν βγαίνει, μετά τους συμβασιούχους έρχεται η σειρά όλων μας. Με τους δημάρχους και τους ιδιώτες προ των πυλών, θα ξεθαρέψουν όλοι πάνω στις πλάτες αυτών που θα μείνουν, δημάρχοι, κυβέρνηση, τροικανοί και εργολαβικά κοράκια. Ο αγώνας είναι κοινός! Η νίκη θα δυναμώσει τα συνδικάτα, την πάλη και τα δικαιώματα όλων μας" συνεχίζουν.

Την κινητοποίηση στήριξε και ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια. Στο κάλεσμά τους αναφέρει μεταξύ άλλων: "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 4ο μνημόνιο που βάζει μπροστά έναν νέο γύρο περικοπών, αποδέχεται και συνεχίζει μαζί με τους δανειστές το εμπάργκο στις προσλήψεις, οδηγώντας έτσι σε υπονόμευση ολόκληρες υπηρεσίες και τομείς των Δήμων, με προοπτική πολλές από αυτές να τις παραδώσει στα ιδιωτικά συμφέροντα, όπως ήδη διάφοροι δήμαρχοι έχουν αρχίσει να λένε για τις υπηρεσίες καθαριότητας. Η μάχη των εργαζόμενων στους ΟΤΑ είναι μαζί με τα καραβάνια Υγείας των εργαζόμενων στα νοσοκομεία δύο κεντρικές μάχες που μπορούν να σπάσουν τα μνημόνια. Χρειάζονται την στήριξη όλων μας για ένα πλατύ μέτωπο που απαιτεί ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ σε ΔΗΜΟΥΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ".

Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης, Κυριάκος Μπάνος / Εργατική Αλληλεγγύη