22/6/17 - Απεργία ΠΟΕ ΟΤΑ

Ένα μαχητικό ποτάμι πλημμύρισε το κέντρο της Αθήνας. Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους, από την Ξάνθη μέχρι τη Σπάρτη, βροντοφώναξαν "Όχι στις απολύσεις - μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους". Η δημοσίευση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που οδηγεί σε απόλυση 15.000 συμβασιούχους - παρατασιούχους των δήμων, ξεσήκωσε τους εργαζόμενους, οι οποίοι από την Κυριακή έχουν καταλάβει αμαξοστάσια και δημοτικούς χώρους σχεδόν στο σύνολο των δήμων της χώρας και κλιμάκωσαν σήμερα Πέμπτη 22/6 με 24ωρη απεργία και μαζική διαδήλωση στην Αθήνα. Δείτε φωτό εδώ

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ στην πλ.Καραϊσκάκη και έφτασαν μέχρι τη Βουλή. Οι συνδικαλιστές της ομοσπονδίας καταγγέλουν χρήση χημικών και βία από τα ΜΑΤ στην είσοδο της Βουλής, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων απεργών. Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα.

Με την αγανάκτηση των απεργών ήρθε αντιμέτωπος και ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ.Πατούλης, ο οποίος αναγκάστηκε να φύγει από την πορεία κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες των διαδηλωτών.

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προτείνει το δίκτυο εργαζομένων στους ΟΤΑ "Η Σκουπιδιάρα" και οργανώνει σε σύσκεψη-συζήτηση τη Δευτέρα 26/6, 6:30μμ στο ΕΚΑ: Σε ανακοίνωσή της καλεί: "Να δώσουμε συνέχεια με γενικές συνελεύσεις και αποφάσεις για απεργιακή κλιμάκωση με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες και καταλήψεις. Να μην αφήσουμε να περάσει η νέα επίθεση! Να κερδίσουμε την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και όλες, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αύξηση της χρηματοδότησης για τις κοινωνικά αναγκαίες υπηρεσίες των δήμων. Δεν περισσεύει κανένας και καμία!". 

Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης, Κυριάκος Μπάνος / Εργατική Αλληλεγγύη