Νικητές οι μετανάστες εργάτες της Κ. Γεωργίου Α.Ε.

Νικητές μπήκαν ξανά στο εργοστάσιο σήμερα το πρωί, οι μετανάστες εργάτες της Κ.Γεωργίου Α.Ε. Οι εργάτες μετά από 19 μέρες απεργίας αποφάσισαν σε συνέλευσή τους να επιστρέψουν στη δουλειά, έχοντας αναγκάσει την εργοδοσία σε υποχώρηση.

Οι απολύσεις ανακλήθηκαν και οι συνθήκες άρχισαν ήδη να βελτιώνονται καθώς φτιάχτηκε τραπεζαρία για να κάνουν διάλειμμα οι εργάτες, φτιάχτηκαν τουαλέτες, εξασφαλίστηκε πόσιμο νερό. Ο Ασίφ, ο εργάτης που είχε δεχτεί βίαιη επίθεση γιατί ζήτησε το πιστοποιητικό υγείας, θα πάρει ο,τι έγγραφα έχει ανάγκη και πήρε πίσω το ποδήλατό του που είχε κρατήσει η εργοδοσία (!). Για πρώτη φορά σήμερα το πρωί οι εργάτες υπέγραψαν σε χαρτί τις βάρδιές τους και τις ώρες εργασίας.

Το πιο σημαντικό είναι ότι μέσα σε αυτό το κάτεργο πλέον υπάρχει οργάνωση και συνδικαλισμός. Οι εργάτες από την αρχή της απεργίας οργανώθηκαν, έκαναν συνελεύσεις, εξέλεξαν 5μελή εργασιακή επιτροπή.
Στην τριμερή της προηγούμενης βδομάδας η εργοδοσία αναγκάστηκε για πρώτη φορά να δεσμευτεί εγγράφως ότι αναγνωρίζει το συνδικαλισμό και θα διαβουλεύεται μαζί του.

Πιο δυνατοί κι οργανωμένοι πλέον μπορούν να διεκδικήσουν ότι θα τηρηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί, ότι δεν θα ξαναυπάρξουν αντίστοιχες ρατσιστικές εργοδοτικές επιθέσεις, ότι θα εφαρμόζονται οι συμβάσεις εργασίας, θα τηρούνται τα ωράρια, θα πληρώνονται κανονικά και τις αργίες, τις υπερωρίες και τα νυχτερινά. Ότι οι συνθήκες εργασίας θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο, χωρίς κάμερες και μεγάφωνα που μέχρι τώρα το αφεντικό χρησιμοποιούσε για να βρίζει και να προσβάλει τους εργάτες.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των απεργών βρέθηκαν η ΚΕΕΡΦΑ, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια, το κλαδικό Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας, η Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας, το ΕΚΑ και η εφημερίδα μας η Εργατική Αλληλεγγύη που πρόβαλε αδιάκοπα την απεργία παλεύοντας για να απλωθεί το μήνυμά της και να κερδηθεί συμπαράσταση. Μια σειρά σωματεία εξέδωσαν ψηφίσματα συμπαράστασης κι έδωσαν οικονομική ενίσχυση.

Η νίκη τους είναι νίκη για όλη την εργατική τάξη!