13/5/17 Αντιφασιστική κινητοποίηση στην Γκορυτσά Ασπροπύργου

Φωτογραφίες από τη δυναμική αντιφασιστική κινητοποίηση στην Γκορυτσά του Ασπρόπυργου παρά την πλήρη κάλυψη της Αστυνομίας στους φασίστες το Σάββατο 13 Μάη.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΕΡΦΑ: "Δυναμική αντιφασιστική κινητοποίηση στον Ασπρόπυργο με πλήρη κάλυψη της Αστυνομίας στους φασίστες. Περίπου χίλιοι διαδηλωτές βάδισαν σήμερα στους δρόμους της Γκορυτσάς Ασπροπύργου για να σπάσει η φασιστική τρομοκρατία κατά των εργατών γης από τις οργανωμένες ρατσιστικές επιθέσεις συγκεκριμένης ομάδας. Διαδήλωσαν με πανό η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η ΚΕΕΡΦΑ, η Εργατική Αλληλεγγύη και η ΟΡΜΑ. Οι διοργανωτές κατήγγειλαν την φασιστική ομάδα και τις ρατσιστικές επιθέσεις και κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην Γενική Απεργία στις 17 Μάη.

Η Αστυνομία έδωσε κάλυψη στη φασιστική ομάδα ,η οποία παρενοχλούσε από την αρχή την αντιφασιστική συγκέντρωση, ρίχνοντας πέτρες και κροτίδες. Χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο, μαγαζί στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, στο οποίο έβαζαν να ακούγονται συνθήματα «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή». Όχι μόνο δεν προσήγαγε ούτε έναν αλλά επέτρεψε στην ομάδα να κινείται και να παρενοχλεί διαρκώς την πορεία, όσο βάδιζε μέσα στην Γκορυτσά. Αποκορύφωμα ήταν η επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπ και χειροβομβίδες κρότου κατά των αντιφασιστών διαδηλωτών, όταν δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τους φασίστες. Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν με διαρκείς επιθέσεις των φασιστών ενώ τα ΜΑΤ κρατούσαν γραμμή επίθεσης προς τους αντιφασίστες και τους ζητούσαν να φύγουν από ένα στενό! Η αντιφασιστική διαδήλωση βάδισε μέσω της Λεωφόρου ΝΑΤΟ προς τον Ασπρόπυργο.

Στη μέση της διαδρομής, από τη διμοιρία των ΜΑΤ αστυνομικός των ΜΑΤ άρχισε να φωνάζει κατά των αντιφασιστών διαδηλωτών «τώρα θα δείτε τι θα πάθετε». Μετά η διμοιρία σύσσωμη, με ανοιχτά χρυσαυγίτικη στάση, άρχισε να φωνάζει «εν δυό, εν δυό», «πάρτε τον μπούλο τώρα». «Άρχισε να χτυπά με λύσσα το μπλοκ της ΟΡΜΑ αρχικά, τραυματίζοντας ένα αντιφασίστα, και μετά της ΚΕΕΡΦΑ και της Εργατικής Αλληλεγγύης.

Έριξαν κάτω διαδηλωτές που κρατούσαν το πανό και άρχισαν να τους χτυπάνε με τα γκλομπ. Πήραν το πανό και το πέταξαν πίσω από τους διαδηλωτές και κατόπιν φώναζαν "ελάτε να πάρετε το πανό σας." Παρά τις επιθέσεις των ΜΑΤ, η αντιφασιστική πορεία συνέχισε συγκροτημένα. Έφτασε στον Ασπρόπυργο, όπου η ομάδα των φασιστών είχε φτάσει και είχε στήσει καρτέρι.

Τους επέτρεψαν να επιτεθούν ξανά ρίχνοντας πέτρες. Ο πυρήνας των φασιστοειδών που έδρασε ανοιχτά είναι ο ίδιος που οργάνωσε τις ρατσιστικές επιθέσεις κατά των εργατών γης. Έδρασε ανοιχτά διότι η Αστυνομία τον καλύπτει και αισθάνεται ότι έχει ασυλία, όπως στις εποχές του Αγίου Παντελεήμονα, όταν οργάνωναν συστηματικά πογκρόμ κατά των μεταναστών. Η άμεση απάντηση μας θα δοθεί στην Γενική Απεργία στις 17 Μάη.

Όμως, οι ευθύνες της Αστυνομίας για τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των αντιφασιστών υπάρχουν και θα απαιτήσουμε να αποδοθούν πλήρως. Θα υπάρξει συνέχεια μέχρι να πάει και ο τελευταίος φασίστας της Γκορυτσάς στη φυλακή και να σταματήσουν οι φασιστικές επιθέσεις".

Φωτό: Κυριάκος Μπάνος / Εργατική Αλληλεγγύη