18/2/17 - Ελληνικό: Ανοίξτε τις γειτονιές μας στους πρόσφυγες

“Δώστε μας χαρτιά. Δώστε μας δικαιώματα, σχολεία για τα παιδιά μας και νοσοκομεία για όλους. Αφήστε μας να βρούμε δουλειά. Δεν θέλουμε ελεημοσύνη, θέλουμε τα δικαιώματά μας για να μπορέσουμε να ζήσουμε όπως όλοι οι άνθρωποι”, τόνισε ο εκπρόσωπος των Αφγανών προσφύγων στο καμπ του Ελληνικού κατά την διάρκεια της σημαντικής κινητοποίησης που οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ έξω από το στρατόπεδο.

“Δεν θέλουμε άλλους νεκρούς πρόσφυγες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, θέλουμε ελευθερία μετακίνησης για τους πρόσφυγες που είναι εγκλωβισμένοι στα νησιά και διάσπαρτοι σε δεκάδες στρατόπεδα σε όλη τη χώρα, θέλουμε να ανοίξουμε τις πόλεις και τις γειτονιές μας και να καλωσορίσουμε τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Η 18 Μάρτη είναι μια μέρα που θα πρέπει να αδειάσουν τα καμπ και όλοι οι πρόσφυγες που ζουν στην Αθήνα να κατέβουν στο δρόμο”, τόνισε από την μεριά της ΚΕΕΡΦΑ ο Πέτρος Κωνσταντίνου.

Στην κινητοποίηση, που οργανώθηκε από τις τοπικές ΚΕΕΡΦΑ των Νοτίων Προαστίων μίλησαν ο Χρήστος Κορτζίδης, πρώην δήμαρχος Ελληνικού, η Ζαννέτα Λυσικάτου, γιατρός μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, ο Μηνάς Χρονόπουλος, μέλος του ΦΣ Φιλοσοφικής Αθήνας, πολλοί εκπρόσωποι των προσφύγων αλλά και της κοινότητας των Αφγανών της Αθήνας, ενώ όλοι μαζί ντόπιοι και πρόσφυγες δώσαμε ραντεβού για την μεγάλη Διεθνή Κινητοποίηση στις 18 Μάρτη 3μμ Ομόνοια για να διαδηλώσουμε στο πλευρό των προσφύγων και ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη. Δείτε φωτό εδώ

www.antiracismfascism.org

www.ergatiki.gr

Φωτό/ρεπορτάζ: Εργατική Αλληλεγγύη/ Κυριάκος Μπάνος