1/12/16 - Κινητοποίηση εργαζομένων ΕΥΔΑΠ

Φωτό από την κινητοποίηση των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ στα κεντρικά της επιχείρησης στο Γαλάτσι. Το πρωί της Πέμπτης 1/12 ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση της διοίκησης για τη μεταφορά 40 εκατομμυρίων ευρώ από τα αποθεματικά της ΕΥΔΑΠ στους μετόχους, διαδικασία που αποτελεί ένα ακόμα προαπαιτούμενο βήμα για την ιδιωτικοποίησή της.

Εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ με πρωτοβουλία του ΣΕΚΕΣ, προχώρησαν σε κινητοποίηση και κατάφεραν να ματαιώσουν τη συνεδρίαση. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: "ΟΧΙ άλλη μεταφορά πλούτου στους ιδιώτες Κυβέρνηση – «θεσμοί» – διοίκηση ΕΥΔΑΠ – μέτοχοι, αποφασίζουν σήμερα να διαθέσουν και άλλα 40 εκατομμύρια Ευρώ στους μετόχους. Εκτός από τα 20 εκατομμύρια που διατέθηκαν για τη συμμετοχή στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής και τα αλλά 33 εκατομμύρια που μοιράστηκαν ήδη ως μέρισμα 2016. Δηλαδή ένα σύνολο 93 εκατομμυρίων, σχεδόν όσο και η μισθοδοσία όλου του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ. 

 
Και τη στιγμή που οι κύριοι «ευαίσθητοι» της διοίκησης συζητούν επί ένα χρόνο, για κοινωνικό τιμολόγιο της τάξης των 50 ή 100 ή 150 χιλιάδων Ευρώ και προχωρούν σε αδιάκριτες διακοπές υδροδότησης. Η ταμειακή ρευστότητα της ΕΥΔΑΠ να διατεθεί: Σε προσλήψεις τακτικού προσωπικού πλήρων δικαιωμάτων ώστε να μειωθεί η ανεργία.
 
Στη διάθεση απαραίτητων κονδυλίων για την διασφάλιση της πρόσβασης των οικονομικά, κοινωνικά και υγειονομικά αδυνάμων στο πόσιμο νερό. Σε επενδύσεις στα δίκτυα και τις υποδομές και Σε βελτίωση των μισθολογικών εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων και όχι να χαριστεί σε δημόσιο χρέος, ΤΑΙΠΕΔ, Paulson, Τράπεζες και ιδιώτες". 
 
Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης/Εργατική Αλληλεγγύη