Πετυχημένη η 24ωρη απεργία στο Μαρινόπουλο, 22/7

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η 24ωρη απεργία στα σούπερμάρκετ Μαρινόπουλος σήμερα 22 Ιούλη, την οποία καλούσαν οι Επιτροπές Αγώνα και τα κλαδικά σωματεία των εμποροϋπαλλήλων. 

Από νωρίς το πρωί απεργιακές φρουρές έγιναν σε πολλά καταστήματα, τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια. Στην Νέα Ιωνία, στη Λεωφόρο Αθηνών, στη Σαλαμίνα, στο Γέρακα, στο Βόλο, σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και αλλού. Δείτε φωτό εδώ

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας όπου συμμετείχαν εργαζόμενοι από πολλά καταστήματα του Ομίλου. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, να μην χαθεί καμιά σχέση εργασίας, να μην κλείσει κανένα κατάστημα. Ήδη, κάτω από την πίεση της απεργίας η εργοδοσία υποχρεώθηκε σήμερα να βάλει 10% του μισθού. 

Η Εργατική Αλληλεγγύη βρέθηκε στην απεργιακή φρουρά στην Νέα Ιωνία, όπως μπορείτε να δείτε στο φωτορεπορτάζ και ακολούθησε τους εργαζόμενους μέχρι τη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας. Τους εργαζόμενους στήριξαν με την παρουσία τους ο Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια, η Ταξική Πορεία, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΠΑΜΕ κ.ά. 

Φωτό: Νεκτάριος Δαργάκης/Εργατική Αλληλεγγύη