1η Μάη - Πανεργατική απεργία, Απεργιακή συγκέντρωση 11πμ Πλ. Κλαυθμώνος

Για την ανατροπή της κυβέρνησης

Την Πρωτομαγιά, απεργούμε και διαδηλώνουμε σε όλες τις πόλεις. Ξεσηκώνουμε όλους τους χώρους δουλειάς και συμμετέχουμε μαζικά στα απεργιακά συλλαλητήρια των Συνδικάτων. Διαδηλώνουμε ενάντια στην κυβέρνηση και όλες τις επιθέσεις που κλιμακώνει ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του.

Η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές του Ιούνη γίνεται με τους εργαζόμενους στους δρόμους που δηλώνουν με τον πιο καθαρό τρόπο, ότι οι αγώνες δεν αναστέλλονται αλλά αντίθετα κλιμακώνονται για να ανατρέψουμε αυτήν την κυβέρνηση της φτώχειας, των ιδιωτικοποιήσεων, του σεξισμού και του πολέμου.

Η απεργία της πρωτομαγιάς θα είναι η καλύτερη συνέχεια, μετά την πετυχημένη απεργία στις 17 Απρίλη όπου χιλιάδες απεργοί πλημμυρήσαν τους δρόμους όλων των πόλεων ενάντια στην δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης. Και ταυτόχρονα θα είναι σκαλοπάτι για να πάμε σε νέα κλιμάκωση, και στις 16 Μάη στην απεργία που καλούν οι υγειονομικοί, και στις 21 Μάη στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. 

Η Πρωτομαγιά θα είναι η απάντηση των εργαζόμενων  στην κυβέρνηση της ΝΔ και τις ανακοινώσεις της για «αύξηση» του κατωτάτου μισθού. Θα γίνει η έκφραση της οργής για τη συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη, και των γυναικοκτονιών. Της οργής για την  δυσοσμία της συγκάλυψης που επιχειρεί η ΝΔ, για τις ιδιωτικοποιήσεις που θυσιάζουν τις ανθρώπινες ζωές στον βωμό του κέρδους. Ο αγώνας για την ανατροπή της κυβέρνησης βρίσκεται  στο κέντρο χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών του εργατικού κινήματος για να σταματήσουμε την εγκληματική της πολιτική. 

Για να σταματήσουμε την διάλυση και την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, με τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων, την επαναφορά των εργολάβων παντού, με τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Για να σταματήσουμε την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης Για να κερδίσουμε αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές Συμβάσεις παντού.

Την Πρωτομαγιά θα διαδηλώσουμε μαζί με τα αδέλφια μας τους μετανάστες για να βάλουμε φρένο στα ρατσιστικά εγκλήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για να διεκδικήσουμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι για το έγκλημα στην Πύλο πριν από ένα χρόνο που άφησε 600 νεκρούς, ανάμεσα τους δεκάδες παιδιά.

Θα διαδηλώσουμε μαζί με τους Παλαιστίνιους αγωνιστές για να σταματήσουμε την γενοκτονία στην Γάζα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και να απαιτήσουμε να σταματήσει ο συμμετοχή της Ελλάδας στο πλευρό του σφαγέα Νετανιάχου. 

Θα διαδηλώσουμε όλες και όλοι μαζί, για να βάλουμε τέρμα στον σεξισμό και τις γυναικοκτονίες και όλη την δολοφονική πολιτική του σεξισμού που στηρίζει η κυβέρνηση και το σύστημα που υπηρετεί ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του.

Γι’ αυτό η Πρωτομαγιά χρειάζεται να γίνει υπόθεση των μαχητικών εργατών και εργατριών σε κάθε χώρο δουλειάς και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Να προχωρήσουμε σε Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων, να συγκροτήσουμε σε κάθε χώρο επιτροπές αγώνα που να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση της απεργίας και της περιφρούρησης της. Και να διεκδικήσουμε σε όλα τα σωματεία την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα. 

Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης